MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
3.7.2017

Pikantní zapečená žebírka

Recept na pikantní vepřová žebírka si zamilují všichni příznivci masových pokrmů. Tyto žebírka jsou vhodná nejen k posezení u piva, ale i pro slavnostní příležitost.

Suroviny pro cca 5 porcí

Postup přípravy

Masitá vepřová žebírka očistíme a nakrájíme asi na 5 stejně velkých kousků. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek sloupneme, 4 stroužky nakrájíme na plátky a zbývající necháme v celku. Z poloviny pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

Žebírka osolíme, vložíme do kastrolu, přidáme celé stroužky česneku, bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Vše zalijeme studenou vodou a na mírném ohni vaříme asi 40 minut. Měkká žebírka vyjmeme z vývaru a rozložíme do zapékací mísy.

Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak vmícháme cukr, který za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Nyní přidáme hořčici, cayenský pepř, rajské pyré, pomerančovou šťávu i kůru a worcestrovou omáčku. Vše podlijeme menším množstvím kořeněného vývaru a zvolna necháme vařit tak dlouho, dokud se chutě nespojí a omáčka nezhoustne.

Takto připravenou hustou omáčku naneseme na uvařená žebra, pokapeme olejem a v troubě předtopené na 220 °C zapečeme.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: -red-

Doporučujeme

Ing. Anežka Kašková :: Daňový poradce Třebíč

Naše firma se zabývá vedením daňové evidence, účetnictví, mezd, účtováním majetku, pohledávek, závazků. Zastupováním v oblasti daní, ekonomickým poradenstvím.
Mobil: 604 203 257, www.danovy-poradce-trebic.cz.

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Vysočinu i nadále trápí sucho

Letošní rok je již třetím rokem po sobě, kdy je území Kraje Vysočina postiženo suchem a nedostatkem vody. Zima byla poměrně dlouhá a srážkově bohatší

Post

Poutníkem v Muzeu Vysočiny Třebíč při příležitosti roku baroka

Letošní rok je agenturou Czech Tourism vyhlášen Rokem českého baroka, protože v naší zemi zůstalo po tomto uměleckém slohu nepřeberné množství krásnýc

Post

Myslivci hodnotili v Třebíči výsledky chovu

V mnohých městech se v předjaří a na jaře konají chovatelské přehlídky ulovené zvěře. Stejně tomu bylo uplynulý víkend v Třebíči.

Reklama

Mgr. Rudolf Konečný

Reklama

PARTNEŘI

www.beautyexpo.cz www.konecnyrudolf.cz www.danovy-poradce-trebic.cz garaze.fabrego.cz Maminčino koření www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz