MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

Doporučujeme

Ing. Anežka Kašková :: Daňový poradce Třebíč

Naše firma se zabývá vedením daňové evidence, účetnictví, mezd, účtováním majetku, pohledávek, závazků. Zastupováním v oblasti daní, ekonomickým poradenstvím.
Mobil: 604 203 257, www.danovy-poradce-trebic.cz.

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Vysočinu i nadále trápí sucho

Letošní rok je již třetím rokem po sobě, kdy je území Kraje Vysočina postiženo suchem a nedostatkem vody. Zima byla poměrně dlouhá a srážkově bohatší

Post

Poutníkem v Muzeu Vysočiny Třebíč při příležitosti roku baroka

Letošní rok je agenturou Czech Tourism vyhlášen Rokem českého baroka, protože v naší zemi zůstalo po tomto uměleckém slohu nepřeberné množství krásnýc

Post

Myslivci hodnotili v Třebíči výsledky chovu

V mnohých městech se v předjaří a na jaře konají chovatelské přehlídky ulovené zvěře. Stejně tomu bylo uplynulý víkend v Třebíči.

Reklama

Mgr. Rudolf Konečný

Reklama

PARTNEŘI

www.casopis-dracek.cz www.beautyexpo.cz www.konecnyrudolf.cz www.danovy-poradce-trebic.cz garaze.fabrego.cz Maminčino koření www.ippolna.cz