MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Vsetín ani do třetice nedokázal vyzrát na Třebíč

Valaši nastoupili do utkání ve speciální sadě dresů, která však Vsetínským příliš štěstí nepřinesla. Valaši byli po většinu utkání aktivnějším týmem,

Post

Třebíč otočila utkání proti Prostějovu, rozhodla druhá třetina

O výsledku rozhodly přesilové hry a druhá třetina, ve které se domácí dokázali zlepšit v předváděné hře a obrátit vývoj zápasu.

Post

Vlci prozkoumávají naši krajinu. Dalším důkazem je fotografie z Vysočiny

Po téměř 190 letech se podařilo doložit výskyt vlka obecného v Chráněné krajinné oblasti Žďárské vrchy. Jeho pohyb zdokumentovala fotopast místního my

Reklama

garaze.fabrego.cz

Reklama

PARTNEŘI

garaze.fabrego.cz Maminčino koření www.beautyexpo.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA