MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
26.6.2017

Kuře na estragonu

Estragon má sice původ ve střední a jihozápadní Asii, ale dnes je vyhlášenou bylinkou používanou ve francouzské kuchyni.

Listy estragonu mají jemnou hořkosladkou kořeněnou chuť. Používá se k aromatizování vinných nebo ovocných octů, bylinkových másel, do nádivek, drůbeže, k pečeným a dušeným masům, do omáček, při nakládání zeleniny, k přípravě estragonové hořčice, při nakládání okurek, do čínských a francouzských pokrmů, k rýži a vařeným rybám, do salátů, polévek a marinád.

Jako koření se používají čerstvé i sušené listy, často spolu se stonky. Pokrmům dodává pikantně trpkou příchuť.

Suroviny

Máslo 60 g
Olivový olej 1 lžíce
Kuřecí prsíčka 1 kg
Jarní cibulka 2 ks
Řecké bylinky 1 malá lžička
Suché bílé víno 60 ml
Smetana 125 ml
Estragon 1 lžička
Sůl dle chuti

Postup přípravy

Na velké pánvi při střední teplotě rozpustíme máslo, do kterého vložíme kuřecí prsíčka a smažíme je tak dlouho, dokud nezhnědnou a nepropečou se. Občas prsíčka obrátíme, aby byly opečené z obou stran rovnoměrně.

Když jsou propečené, přidáme jarní cibulku, řecké bylinky a osolíme dle chuti.

Chvilku restujeme, poté přidáme víno, smetanu a estragon. Smažíme další 2 minuty a přeléváme prsíčka omáčkou.

Prsíčka podáváme se zeleninou vařenou v páře.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

Doporučujeme

Ing. Anežka Kašková :: Daňový poradce Třebíč

Naše firma se zabývá vedením daňové evidence, účetnictví, mezd, účtováním majetku, pohledávek, závazků. Zastupováním v oblasti daní, ekonomickým poradenstvím.
Mobil: 604 203 257, www.danovy-poradce-trebic.cz.

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

České ragby vstupuje do další sezóny s novým kapitánem i hlavním partnerem

Na další sezónu je české ragby připraveno po všech směrech. Do týmu národní reprezentace přišel na pozici kapitána Vojtěch Havel, změny se však udály

Post

Fotosoutěž Letní barokní Vysočina má své vítěze

O ceny ve fotosoutěži Letní barokní Vysočina se utkalo 26 autorů s více než 130 fotografiemi. Oblíbenými místy byla například Zelená hora, Jaroměřice

Post

Vysočinu i nadále trápí sucho

Letošní rok je již třetím rokem po sobě, kdy je území Kraje Vysočina postiženo suchem a nedostatkem vody. Zima byla poměrně dlouhá a srážkově bohatší

Reklama

Mgr. Rudolf Konečný

Reklama

PARTNEŘI

www.beautyexpo.cz www.konecnyrudolf.cz www.danovy-poradce-trebic.cz garaze.fabrego.cz Maminčino koření www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz

REKLAMA